2013. február 21., csütörtök

az emberiség megérett a kihalásra

1 megjegyzés:
 
kicsit off topic, mert nem amszterdam szépségeiről fogok most áradozni, de a közönség folyamatos szórakoztatása mindig is fontos célom lesz. na meg felháborodásomnak szeretek hangot adni, nehogy véletlenül bennem maradjon a feszültség és 20 év múlva feldaraboljak pár embert, akinek nem tetszik a képe.

tehát tegnap egyszercsak felbukkant az üzenőfalamon az elveszett pénztárcás kép, valaki megosztotta. mutatom, de nem akarok reklám helye lenni részesedés nélkül, úgyhogy csak így (amennyiben nagyon elhíresülne a blogom, szívesen kiteszem a nem cenzúrázott verziót is pénzjutalom fejében, lol):
na most elég súlyos, de bevallom tizenhárom évesen junkies-t hallgattam, nem tudom, hogy bárkinek van e fogalma mi az, de lényegében egy punk-rock-nyál-de-mégis-anarchistáknak-adjuk-elő-magunkat-de-a-szőke-hosszú-hajú-énekesbe-mindenki-kislány-szerelmes-mint-justin-bieberbe-dolog (legalábbis 10 éve még kinézett a csávó valahogy, úristen b**meg 10 éve voltam 13, szerintem megyek és nyelek egy kis ciánt, nem csoda, hogy tágak a pórusaim), magyar együttes és nekik volt valami számuk arról hogy birkák az emberek (na most rá is kerestem a dalszövegre, meglepően mély tartalmakba emelkedett az együttes azt kell, hogy mondjam, itt olvasható). a lényeg, hogy ez a birkaság jutott eszembe az egészről (meg gondolom, ami érzést akkor keltett bennem ez a szám) és az eseményeket követő okos cikkekről, mikor 123 400 a négyzeten megosztás után valakinek leesett, hogy GERILLAMARKETING.

most persze mindenki fröcsög és habzik, hogy pofátlan és micsoda felháborító és undorító, és most akkor senki nem fogja megosztani többé az éhező afrikai kisgyerekeket meg-a-többi. na most akkor elmondom, ami engem felháborít: az emberi hülyeség. ugyebár ha nem is xilofonozik, de foszforeszkál /Sándor György/. és most úgy foszforeszkál, hogy kiégeti a szemem. sőt ezzel még nem is lenne baj, mert oké legyünk bambák és azonnal nyomjuk a megosztás gombot az első félmondat elolvasása után, hátha akkor mégis a mennybe megy a lelkünk, mert bár paráználkodunk, iszunk és nem teljesítjük a tíz parancsolatot, de ha megosztottunk életünkben minden fészbukos segélykérést és ettől 10 ember megtalálta a kutyáját, biciklijét, akkor biztos minden megbocsájtatik. ámen. jó ezt elfogadom. mindenki hibázik. de, hogy utána most komolyan mindenki elküldi a p*cs*ba a megosztót (a gerillamarketingert), mert sértettsége egekig ugrik, amiért palira vették. na most így nem is fognak az emberek soha semmit sem megtanulni.

és, hogy szerintem mi a megoldás? gondolkozás, józan paraszti ész, nem bambáskodás, és nem gyökér birka módra menés, azt mondják oszd meg: megosztom, azt mondják pofátlanság: ócsárolom, azt mondják sajnáld: sajnálom, azt mondják szavazz rám: szavazok. könyörgöm!!! kedves jóbarátom örök idézete ilyenkor mindig a fülemben cseng:
szerintem egy elég jó ötlet volt, és senki és semmi nem tiltja, hogy ne lehetne ilyet csinálni. és az egyetlen védelem, amivel esetleg magadat kivédheted a kellemetlen érzéstől, hogy palira vettek, hogy gondolkozol. vagy megosztod röhögve, hogy hát gyerekek ez jóóó, ez nagyon oltás. így is meg lehet osztani. vagy ha hülyére vettek nem pattogni. és üzenem az okostojás cikkíró online-szennylapoknak, hogy fikarcnyit sem jobbak a módszereik és, hogy ne mélyítsék már el az emberekben a gyökérséget.

egy kis rövid segédlet egyébként a leleplezéshez, hogy ne kelljen azon sipákolni, hogy most akkor a jószándékú megosztásokat emiatt nem fogják megosztani:

Gondolkozási segédlet
1. tegyük fel, hogy elhisszük: erre a hirdetésre nagyjából bárki azt mondhatja, hogy hé az enyém, mert mivel bizonyítja? mindent kiteregetett a feladó az asztalra, normál esetben valami beazonosítás kell, vagy a libri törzskártya sorszámát kéne tudnia fejből a tulajnak? tehát: ön-ellentmondás-a-rendszerben = gyanús. rögtön érezhető, hogy a hirdetés fő céljában nem funkcionál, tehát van egy rejtett funkció, avagy a hirdetés feladó nagyon hülye.
2. óriási virító weboldalcím
3. letiltott kommentek
4. a többi meg már inkább bemagyarázás, amivel azok, akiknek le sem esett, most okosítják a többieket: nem gyűrött a lap, túl szépen ír, vadiúj a pénztárca. meg mitomén, amik még éppen, hogy pont igazak is lehetnének és nem ettől fogod legközelebb lebuktatni a "cselszövőt"

plusz megjegyzés: miért nem képesek az emberek végre leszokni a készpénzről?

plusz tanulság: nagyon figyeljetek a gyerekeitekre, hogy mit csinálnak, hallgatnak, néznek 13 évesen, mert ragadós az agy abban a korban nagyon durván.

1 megjegyzés:

  1. Nekem az volt fura h valakinek miért nincs SEMMILYEN irat a pénztárcájában. Vagy bankkártya vagy akármi. :D

    VálaszTörlés

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff