2013. április 29., hétfő

blogolni menő

4 megjegyzés:
 
ismét egy kitérő: blogolás, életbölcsességek, meditációk, Oravecz Nóra. bár eredetileg Hollandia apró cseprő megmozdulásairól és izgalmairól kéne mesélnem, minthogy közeledik a Queen's Day, ami itt hatalmas dolog (Amstelveenben, ami 10km a városközponttól már felmatricázták az utcát, mindenki kis négyzet, téglalapokkal jelölve a területét, ahol G szerint majd árulni fognak, tehát a most üresen álló 2-3 embert látó utcákon holnap embertömeg fog hömpölyögni, bár én reggel eltávozom Milánóba, szóval erről lemaradok), nade igazából beszippantott és elvakított ez a blogolósdi és törnek ki belőlem a vélemények (aminek lehet köze van ahhoz is, hogy magányomban nem sok mindenkinek tudom kibeszélni a gondolataimat, tehát megkapjátok mindannyian... hurrá:)).
tehát a bloggerkedés!!! megfigyeléseim szerint egyre nagyobb divat a sztár-bloggerekből, amit a fészbuk-közönség önkéntesen megválasztott és közimádatba emelet (milyen fasza kis dolog ez a fészbuk, nulla költség marketing) könyvírókat csinálni. legalábbis jelenleg most kettő ilyenről tudok, ami akarva akaratlanul eljutott az én (köz)tudatomhoz is. az egyikük ugye horváth dorka (bár ő lehet nem a fészbuknak köszönheti), olvastam jó néhány bejegyzését, nyelvi és irodalmi szempontból szép, amit csinál, a tartalom is sokszor tetszik, bár van, hogy sablonnak érzem, de legalább szépen megírt sablonnak. 935 fészbuk lájknál biztosan többet érdemel 10 ezerrel.

kedvenc időtöltésem a The Sense blog olvasása, illetve hát ez sokszor az outfitek és divatos öltözékek nézegetésében merül ki főként, divat-imádó lévén. azonban Molnár Dorkának vannak néha éleslátó meg(be)jegyzései. az egész alapján egy a helyén van az esze, szíve, önértékelése, világnézet csajszinak tűnik nekem és ez szimpatikus. osztja a divat-tanácsokat lelkes követőinek és erre fel is van már hatalmazva a köz-tetszés által, nem akarja megváltani a lelkivilágunkat, de néha odaszól és akkor tudjuk, hogy nem csak egy divat-hercegnővel van dolgunk, aki etet minket az éppen melyik alapozót vedd meg típusú dolgokkal és sekélyes párkapcsolati tanácsokkal (ahogy ez a divat-blogoknál és magazinoknál várható egyébként). 

szóval Dorka egyik bejegyzése (amivel nem is tudnék jobban egyetérteni, mert már így is nagyon) elindított az Oravecz Nóra - felfedezés vonalon (a csajszi egy pár éve híresült el a "Hova kurvultok csajok?" című félfeminista bejegyzésével). és most lehet, hogy fiatal nők ezrei fognak utálni ezért a véleményért, de nem értem mitől lenne nagy durranás a csaj. közepes mélységű, mindenki-tudja,-hogy-így-van álbölcsességeket gyárt tulajdonképpen. az egész nekem kicsit olyannak tűnik, mint egy vallás, amit a fiatal lányok követnek lelki megerősítésért és vigaszért, írásai egy horoszkóp mélységén vannak: mindenki úgy érzi, hogy most beletrafált nagyon, hogy mi van az ő lelkében, közben csak full általános dolgokat írt le. bár ezzel talán messzire megyek a véleményalkotásban valós adatok nélkül, de nem érzem azt, hogy a csajszit érte volna bármi érzelmileg formáló trauma a macskája halálán kívül. arról nem is beszélve, hogy szemmel láthatólag felfedeztem a forrását ama szörnyűségnek, ami a tizen-huszonéves lányok között most erősen hódít: látszólag mélytartalmú szövegek - igencsak sekély képekkel illusztrálva (szexi színészek, színésznők). gondolom mindenki látott már ilyet: csücsörítős jaj-nem-is-tudok-róla-hogy-szexi-vagyok fej felette (ha angolul van még jobb) érzelmes idézet, életbölcsesség. itt egy példa:

if a girl is stupid enough to love you after you broke her heart i guarantee you, she is the one!
persze a demonstráció nem tökéletes iphone híján, de azért értitek!

szóval szerintem az oravecz-nóra-kultusz és az idézetek-fészbuk rajongói oldal között csupán az én-kultusz / idézeteim-a-párnádra-nyomtatva-webshop a különbség, na meg az, hogy a szokásos bárányok-lenni-szeretünk-effektus, imádat-kultusz, önálló gondolatok nélkül leledző csajok magukra tetoválják az oravecz-nóra-bölcsességeket.

remélem nem tapostam senkinek mélyen a lelkébe, de szerintem időszerű lenne a drámai idézetek olvasgatása helyett a kezetekbe venni az életeteket és lefoglalni magatokat valami hasznossal annyira, hogy aztán ne érjetek rá sírni a bunkó srác után a buliból, otthon szívszaggató-önigazoló-idézetek olvasásával olajat öntve a plátói-szerelem-égető tüzére.

szerintem egy okossággal le lehet tisztázni ezt az egész élet-menedzselés dolgot: mindenki a saját boldogságának/sorsának kovácsa!


4 megjegyzés:

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff