2013. április 16., kedd

szerintem álszent a világ

Nincsenek megjegyzések:
 
mostanra már nagyjából mindenkihez eljuthatott a boston-i merénylet híre. (ha nem akkor klikk) szerintem is teljesen szomorú félre értés ne essék, de azért elgondolkoztató szerintem, hogy 3-4 hír index címlap, hvg folyamatos tudosítás, blogposztok, posztok. twitteren, fészbukon terjednek a szomorú képek, együttérző-oszd-meg-szívfacsargató képek, amitől mindenki empatikusnak érzi magát, ha megosztja, és még gondolom egy hétig kb ez lesz.

nade kérdem én, hogy miért világra szóló és mindenkit megrendítő tragédia az, amikor az amcsikkal történik valami? nem akarom ezzel azt mondani, hogy nem egy borzalmas, felháborító, beteges, szomorú tett, véletlenül sem akarom lebecsmérelni a dolgot, hogy áh ez kis karcolás ahhoz képest, hogy a világ többi részén mi zajlik, azt viszont szomorúnak tartom, hogy ami a világ többi részén zajlik, arról alig esik szó, azon alig háborodnak fel, töredéknyi hír van róla ehhez képest és egyáltalán. ez az egész, nem is tudom, hogy tünete, vagy okozója e annak, hogy ekkora ellentétek vannak a világban. rasszizmus, tudatlanság, gyűlölködés. csak a világ álszentségét szeretném egy kicsit kiemelni.

azt sem értem, hogy lehet, hogy egyszerűen a kis rózsaszín lelkünknek megrendítőbb, ha jólétben élő maratonistákat támadnak, ha meg afrikai éhező kisgyerekekre dobnának bombát, akkor mindegy, nem? már úgyis meghaltak volna hamarosan.

afrikában minden 30 másodpercben meghal egy kisgyerek malériában...


a somáliai-robbantásban 34 ember halt meg...


a tunéziakat nem kell sajnálni, hogy saját rendőreik gyilkolják a politikai elnyomás ellen lázadókat, mert ők csak hülye arabok???


STB STB STB STB STB

szerintem ezeknek is híreknek kéne lenni!!!

és csak úgy mellesleg:

azt hisszük mi fehér emberek vagyunk a világ közepe, de el kell árulnom, hogy nem.

minden tragédia, egyenrangú tragédia. legalábbis így kéne, hogy legyen.
szomorú, hogy a többinek nincsen ekkora hírértéke, és ezzel igenis azt üzeni a világ, hogy ez a tragédia nagyobb tragédia, mint a többi.

mindenesetre ajánlom ezt a boston-i merénylet és minden más erőszakos merénylet áldozatainak emlékére meghallgatni:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff