2013. április 27., szombat

taj mahal, bollywood, nők elleni erőszak

Nincsenek megjegyzések:
 
INDIA. dzsungel-könyve. maugli. bagira. káma szútra. aishwarya rai. murgh makhani. csatni. szabdzsi. füstölők. fűszerek. curry. pi élete.
India mindig is kicsit meseföld volt a szememben, ezeket a dolgokat nagyon szeretem. énekelnek, vidáman élnek, bölcsek, megküzdenek az óceánnal, gyönyörűszép színésznők és a világ legeslegfinomabb ételei!!! az indiai konyha felülmúlhatatlan. (és ennyit arról, hogy a férfiak jobb szakácsok: indiában ciki, ha a férfi főz, tehát csakis a nők főznek). bármelyik pillanatban elmennék látogatóba.
el is pusztulok egy kis shalimar-kajáért

és igen még a tini-kori kedvenc könyvem és kedvenc CSAKIS a colin-firth-ös sorozat Büszkeség és Balítélet indiai feldolgozás, énekelünk és hasonlók típusú őrületeket is szeretem. bájdövéj a keira miss vigyorgebeszörnyeteg knightley 2005-ös feldolgozás nagyobb sértés jane austen irányába, mint ez:


de most beleakadtam egy cikkbe az indexen az indiai nők megerőszakolásáról. és ennek kapcsán folyamatosan kattintgatva a hivatkozó linkekre, az eve-teasing-en át egészen a bride-burning-ig jutottam és összefacsarodott a szívem. először ezeket olvasva, folyamatosan azon gondolkoztam, hogy ez valami összeesküvés elmélet, amit mi fehér emberek alkottunk?! (annyira hihetetlenül hangzik) hogy az indiai családok megégetik a feleséget (halálra), ha nem kapnak vele elég hozományt, így megszabadítva a fiú gyermeket a terhes kötelezettség alól, mert mai napig a válás nem elfogadott. majd a rendőrség le is kakilja, mert azt mondják, hogy á csak öngyilkos lett. aztán lehet, hogy a fiú családja is csak azért csikarja a feleség családjából ki a pénzt, hogy az ő leánygyermekük hozományát ki tudják fizetni, hogy az ő lányukat ne égessék meg. hát WTF. (és az áldozatok 30%-a terhes nő :(( ) meg aztán, hogy ha kiderül, hogy lány a gyerek elhajtják, kisgyermekként megölik és hasonlók h ne legyen vele a szívás később. brrrr. és mellesleg a regisztrált évi pár ezer "hozomány-okozta" halál mellett több ezer konyhai balesetben megégett, meghalt nőt tartanak számon, amire nem tudják ugyan rábizonyítani, hogy bride-burning történt volna, de azért eléggé gyanús.
amíg ezeket nem olvastam, addig a legsötétebb dolgok, amik indiával kapcsolatban feljöttek az a getthó milliomosban koldusgyerek csonkítás. ja meg, hogy rengeteg a vonatbaleset. najó még talán az indiana jones - és a végzet temploma majomagyvelőevés és élőkigyómajszolás. most lehet tájékozatlannak tűnök, de én ezekről nem tudtam (csak annyit, hogy a nők eléggé alacsonyrendűnek számítanak). valahogy ez az egész kasztrendszeresdi nagyon elb****ta a gondolozásukat. kérem én, hogy jön a feleség égetés a taj mahal mellé? az a durva, hogy indiában a nők eredetileg nem is dolgozhatnak a házon kívül, nem is nagyon mutatkoztak kíséret nélkül, most meg azért egyetemre járnak stb, szóval most ezzel az egész modernizációs hullámmal kicsit meg lett birizgálva a gondolkozása a helyi csávóknak és a sok közszemlére tett csajszi azonnal a sok fahéj evéstől meghergelt és illemre nem szocializálódott farkincájukat huncutkodásra hívja, de miért kell hatan megerőszakolni egy nőt, hogy aztán belehal a belső sérüléseibe és miért kell 3 éves kislányokat megerőszakolni? mondjuk ez a kérdés, nem csak rájuk vonatkozik. de elég szomorú, hogy a jogi rendszerük furaságának és a sok hülye tradíciónak köszönhetően, nem is nagyon vannak büntetve náluk ezek a dolgok, csak ha 36 nővédő egyesület az elnök ajtaján kopogtat akkor. (meg hiába hoznak valami rendeletet, a rendőrök is túlzottan a szokások világában élnek:( ) összességében a nők annyira külön vannak kezelve és korlátolva, hogy még a hindu istenek közül sem imádhatják mindent, csak ami engedélyezve van nekik egy darab... (india 80% a hindu vallást követi ráadásul...) és ezt úgy, hogy az ősi indiában még egyenrangúak voltak a férfiak és nők, politikában is részt vennek meg vallási vezetők is lehettek (később a muszlim és keresztény vallás bekutyulódásához kötik a történészek, hogy ez a rend felborult, majd hát bedurvult...)

amúgy Freddy Mercury is párszi (indiai) volt.

valahogy mindig a régi korok nagy birodalmai erre az egész modern cuccra elég rosszul reagálnak... mondjuk amilyen nagy India és amilyen sokan vannak, gondolom azért lehet ilyen sok véglet. (bár nemtudom a sok indiai hecker is vajon erőszakolgat in his spare time?) ahogy amerikában is vannak láncfűrészes gyilkosok meg hollywoodi sztárok. (csak mondjuk amerikában legalább tudni lehet, h meg lesz büntetve, meg az erőszakolókkal meg pláne irtó szigorúak) de azért gondoltam elmesélem ezt annak, aki nem tudott eddig róla. az ember uralta világ még mindig csúnya hely tud lenni és bele sem gondolunk mennyire. :( csak azért mert valamit nem büntetnek, senkinek nem jut eszébe, hogy ez elég gáz és embertelen dolog???


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff