2013. április 30., kedd

megcsapott a déli szél, Milánó

Nincsenek megjegyzések:
 

egy igen hosszadalmas út után, amiben a bőröndöm kerekeinek felhevülése és az olvadó műanyag gurulás blokkoló hatása elleni küzdelmeken kellett magamat túltennem többek között (miközben persze szükséges lett volna fenntartani a gyors tempót a metró elérése érdekében), ma délután megérkeztem Milánóba. az út csupán a következő átszállásokból állt: Amstelveen (kerülgetve a Queen's Day vásárt) – 20 perc séta a metróig (kerékolvadás) – metróval Amsterdamba – onnan (reptér „transzfer”)busszal Eindhovenbe (másfél óra, ugyanez normál tömegközlekedéssel 2:20 lett volna) – Eindhovenből repülővel Bergámóba – onnan busszal 50 km Milánóba. ryanair forever (istenhátamögötti repterek, bőrönd a rácsformába tuszkolás, legközelebb stoppolni fogok...) hálistennek innen már nem kellett sokat mennem tovább, bevágtam egy carbonarát, igazi aldente, konstatáltam, hogy az olaszok nem beszélnek nyelveket és, hogy jelentősen alacsonyabbak az árak, mint hollandiában.
Milánóba való megérkezésem után nem sokkal kiküzdöttem magam a központi állomáson kívülre (még a carbonara gyógyító ereje előtt), mivel hiábavalóan kerestem mellékhelyiséget órákig (az olasz infográfiának van még hova fejlődni), békésen nézegetem a gps-t a telefonomon, hogy merre is kéne menjek, mire valaki elszalad mellettem, de úgy, hogy közben hatalmasat rácsap a fenekemre. a pár másodperces döbbenetem nagy egérutat adott a szemtelen támadónak (aki eleve futott), első reakcióként utánakiabáltam, hogy f*ck u. majd mivel erősen felszaladt bennem a pumpa, úgy ahogy voltam olvadt beragadt kerekestül megindultam az illető után, aki amúgy a vállamig sem ért, hogy én most megölöm, szétverem a fején a bőröndömet, ki fogom nyírni. (mindenközben tök sok ember volt ott és mellettem épp katonák szálltak ki az autóból) hősünk valószínű megérezhette a fenyegető légkört, mert gyorsan felpattant egy benn álló villamosra (legalábbis ezt kellett feltételeznem, mert a villamos takarta majd elhaladt és már nem volt ott)... de biztos, hogy megöltem volna. na most az ilyen délies viselkedése az ember nemhogy nem készül fel hollandiában, de el is felejti, hogy létezhet. persze most már nevetek a dolgon, de a következőt ott helyben felrúgom.
a központi pályaudvar előtt elhaladó 5-ös villamos vonalán ŐSI villamoson járnak, amiket nálunk amúgy nosztalgia járatokhoz használnak és az oldalukon a Guess reklám mellett szocialista jelkép virít (vagy legalábbis valami ami kísértetiesen hasonlít arra)... this is milano.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff