2013. május 15., szerda

mi is az igazi probléma a trafik-kérdés mögött?

Nincsenek megjegyzések:
 
Pályázatok, trafikmutyi, tüntetés, törvények, adók, jutalék, részesedés, megélhetési probléma, csődbe menés, igazságtalanság... a dohányosok pedig csak az eszköz! De mi is az igazi probléma?

Csak abba gondoljuk bele egy percre, hogy tulajdonképpen miről is szól ez az egész? Leegyszerűsítve: Függőségben szenvedő embereken való nyerészkedés és az ezen való összeveszés, kinek mennyi a jutalék; valakit kiszorítanak, más előnyökhöz jut. Amint marihuánáról vagy más drogokról lenne szó, akkor maffia-háborúnak hívnák és akit csak elkapnak, hogy részt vesz benne, menne a börtönbe, nem köztévén szabadkozna, hogy nem történt semmi jogtalanság. A jogilag elismert maffiát politikai elitnek hívják. Persze a világ már csak ilyen.
Sajnálom azokat, akik ezzel most elesnek a megélhetésüktől. A normális az lenne, ha az ember bármikor talpra tudna állni és valami újba bele kezdeni. De ehhez kellenek lehetőségek. Azok meg sajnos nagyon nehezen vannak. Pl.: Magyarországon vidéken, ha valakinek megszűnik a megélhetése 35 éves kor felett, akkor kész vége lehúzták a rolót. Úgyhogy most majd lehet, hogy újabb pár ezer magyar fog nyugatra vándorolni szállodában ágyneműt cserélni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff