2013. május 3., péntek

Milánó második fejezet

3 megjegyzés:
 
végülis le kell vonnom azt a következtetést, hogy az észak olaszok sokkal visszafogottabbak, mint déli társaik. semmi kurjongatás az utcán, esetleg egy két visszafogott "complemente" de semmi biciklizés közben felboruló vénemberek, mer annyira bámulnak és hasonlók (megtörtént anyukámmal Rómában eset). Milánó egyébként valóban business központ, rengeteg öltönyös olasz mászkál ebédidőben, bár ezt szeretik elnyújtani, azért mégiscsak olaszok, de itt megy a pénztermelés rendesen. főleg a shopping-központ fúzióval. bármerre mész: prada, givenchy, vuitton, furla, stbstb. aztán zara, bershka. de az sem akárhogy.
a bershka előterében ez van pl

meg kell mondanom, hogy vásárolni ide érdemes jönni! (japcsik fényképeszkednek a dóm előtt 3 prada és 2 vuitton szatyorral) nagyon jók a cuccok. vannak mindenféle egyedi design boltok, gyönyörű 150 euró bőrtáskákkal, de legalább nem a tucat design. szal klassz! az olasz nők picik, vékonyak, de nem francia-bőrben-lötyögős-csont-módra, hanem formásan (jó segg, egyébként meglepően sok edzőtermet láttam útközben). még szépek is legtöbbször, sötét haj stb, bár néha túl sokra sikeredik az arcukon a genetikai karatker robbanás és akkor jó nagy az orruk és csontos az arcuk. olykor felháborítóan jók a ruháik, persze akad egy-két ízlésficam is. na meg persze lézengenek a halálra-éheztetett pályakezdő modell lánykák. ja és itt amúgy óriási divat a katona mintás nadrág, fiúkon, lányokon, mivel innen indul a divat, ezért tartok tőle, hogy most ez lesz a divat :/ nem tetszik.
május 1-én valami elképesztő zajt és csinadrattát csaptak, felvonulás zenét bömböltető teherautókkal, ezer rendőrrel és a tömeg felett cirkáló helikopterekkel, elképesztő zajos volt.

fagyi tesztelést tartok: tömegközlekedés helyett mindenhova sétálok, lábamat már a cipő feltörte és a vádlim befeszül estére, de cserébe fagyit eszek ahol csak látok, már 5 helyen ettem, finom mindenhol eléggé. nagy turista  látványosság tenger nincsen, egy nap alatt letudható a lényeg. shopping őrülteknek viszont annál több a látnivaló.
meg irigykednivaló táskák és ilyesmi

ja és 20 fok van, süt a nap, nekem melegem van, mert ahhoz vagyok szokva, hogy konstans fázom! de a helyiek kabátban meg csizmában járkálnak, rossz nézni.

tegnap odacsöppentem G céges vacsorájára, hát elképesztő, hogy az olaszok mit gondolnak vacsora menü címszó alatt: elő-elő étel: felvágott, kenyér; előétel: olvasztott sajt rizzsel fujj; előétel: paradicsomos tészta; főétel: hús sültkrumplival. nameg bor. csak az első előételt és a tésztát tudtam megenni...

de olyan házi készítésű sajttal töltött raviolit paradicsomszósszal ettem, hogy hűű. majd leírom mi volt a hely neve, ha valaki erre járna. valami biznissz hajsza-életvitelt megunt csávó fogta magát és nyitott egy helyet és ő maga is felszolgál dolgoskodik fel-alá.

3 megjegyzés:

  1. Írjad a helyet, és 30-án megyek 8-)

    VálaszTörlés
  2. amúgy a central statione közelében van, majd megnézem meg a felméréseim szerint eddigi legjobb fagyizó is itt van nem messze, felírom a címet, nevet. egyébként nem drága piccolo adag fagyi két gombóc 2,5 euró és általában hatalmas adag. meg az éttermekben is a kaja csak 8-15 euró. hollandiához képest felüdülés...

    VálaszTörlés
  3. infók az étteremről, fagyizóról: https://www.facebook.com/photo.php?fbid=195771277239476&set=a.185427451607192.1073741828.185166334966637&type=1&theater

    VálaszTörlés

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff