2013. május 23., csütörtök

Palma de Mallorca - avagy szabadulás a holland nyárból

Nincsenek megjegyzések:
 
múlt héten 4 napot Palma de Mallorcán volt szerencsénk eltölteni a G kitartó holland GDP pakolásának  köszönhetően. na most hogy is van ez a munka hobbi dolog? most rendszeresen karban tartom a budapestiejszaka.hu-blogot és ezért nehezen veszem rá magam a kultúrált írásra és mindenféle írásos nyilatkozatokra, de mégsem hagyhatom teljesen lepusztulni a személyes blogomat, hiszen annyi mindenki szórakozását venném el (LOAL).


szóval idehaza amstelveenben persze megy a fűtés, távozásunk előtt 11 fok eső és minden ami szem szájnak ingere. Mallorcáról persze az ugrik be, hogy akkor beach, pálmafa, ezer fok, égbekiáltó árak. viszonylag normális idő volt május vége lévén, sőt utolsó nap hideg, 17 fok és esett, amúgy 20 fok napsütés, ami persze rossz időnek számított azért, 23-25 lett volna az átlagos. de nagyon jókor mentünk, 22 millió ember fordul meg évente a repterükön és irdatlan mennyiségű turista tömörülhet a strandokon és a városban, most elviselhető volt teljesen.


szóval Palmán nemcsak beach van, hanem óriási kikötő, vár a hegyen, csomó templom, shopping paradicsom, nagy márkák, kis márkák, helyi különlegességek, designer cuccok, szal klassz klassz. cuki kis óváros, szűk utcák, macskakő, mindenhol templom. irtó finom kaják, sok zöld, gyönyörű kék tenger, pálmafák, tengerillat.


csináltam persze ezer csodás fotós a prakticával de arra még várni kell, hogy előhivassam mert azt otthon fogom budapesten mert itt biztos a gatyám is rámenne. addig lehet csodálni a  telefonos csodákat.


szóval Palma de Mallorca: street art, kortárs művészet, templomok, pálmafák, irtó finom kaják (aki szereti a tengeri lényeket annak tenger gyümölcsei paella mélyen ajánlott). a Quina Crew nevű helyet mindenképpen nézze meg, aki arra jár! bár ott a sangria nem finom, de minden kaja isteni, nem turista hely. grillezett kecskesajtos saláta mazsolával és dióval mennyei, tapas mennyei, nyamnyam. a srác ajánlotta akinél béreltünk szobát airbnb-n keresztül (link a szobára, mert nagyon jó helyen van és nagyon klassz az egész lakás! regisztráljatok amúgy sokkal jobb mint szállodázni sztem)


napozás egy nap volt és én akkor is fáztam mert a tengerparton elképesztő szél fújt, félmeztelenül napozó helyieken át nyakig felöltözött turistákig volt minden. G-ra ránéz a nap és máris lebarnul sőt még utána 4 napig folyamatosan önbarnul szerintem, rajtam ennyire nem fogott főleg h fáztam egy idő után és betakartam magam. egyébként kajálás, sangriázás a tengerparton, boltjárás, városkörbesétálás, várhoz felsétálás, parton piacolás.


a képen a tengeri csótány holokauszt látható a paella elfogyasztása után

át lehet menni nosztalgia vonattal egy északi városkába, Sóllerbe és onnan még villamossal annak kikötőjébe, 30 km távolságra van egymástól a két város, a szigeten délen síkság homokos beach, északon meg hatalmas hegyek, így a kikötő hegyek körülölelte kis öböl és jaj nagyooon szép. délen mélyzöld a tenger, északon meg a nyílt víz felé nyaldossa a hideg kék a sziklákat.

sólleri vonat

ez a sólleri nosztalgia járat, bár kíváncsi vagyok, hogy vajon télleg nosztalgia járat e vagy az egészet most találták ki a turistáknak? elvégre is km hosszú alagútakon megy át a hatalmas hegyek gyomrában meg minden. mindenesetre a sólleri vonatállomáson ingyenes picasso és míró kiállítás volt. azért vannak előnyei nagy népek sarjainak lenni mi? mondjuk igen gyorsan lefognak maradni a homokvárat-tengerparton-örző és ezért aprót váró -és-ez-a-munkám mentalitással.

kultúrák találkozása

ja és plusz poén: a repülőre mikor felültünk amszterdamban, ugye tele volt hollandokkal, pont egy fiatal magyar pár mellé ültünk le. na annak mennyi esélye van :D aztán tök jóban lettünk, utolsó nap velük kirándultunk, vacsoráztunk.
nem vészesen drága a hely, bár magyar fizetésből spórolni kellene rá egy évig... ilyen ez a nyugat, a végén kezdem megszeretni.

AZ ÖSSZES FOTÓ ITT.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff