2013. július 6., szombat

házi hamburger és ilyesmi, meg amik történnek

Nincsenek megjegyzések:
 
bár nem kifejezetten húsevőként lettem felnevelve, de a hamburgert totálisan imádom. omlós fincsi, borsos marhahusi. csináltunk házilag. illetve G csinálta. gyúrta. nyam. isteniii lett. vettünk hozzá a boltba kukoricalisztes zsömléééét. juuuj, meg a hentesnél szép piros darált húst.
kajakajakajakajaaakajaa ennék még. balra lent a G-é látható, ez duplahusos volt kérem.

hamburger húspogácsa készités (bár intuitiv volt a dolog eléggé és nem is nagyon tudtam figyelni mi történik, de nagyjából ez került bele)
300 g darált marha, 1 tojás, 1 tojásfehérje ("diétás" meggondolásból), dijoni mustár, olyan mustár ami csak a mustármagok, frissen őrölt borsból jó sok, csili, só, kecsap, vöröshagyma egy fej apróra kockázva

jól összegyúrni, pogácsázni és megsütni

úristen már a leirásától még akarok enni belőle. tettünk bele cheddar sajtot (már a szendvicsbe), lilahagymát, zöldségeket. G megpiritgatta a zsemléket is félbevágva tepsiben.

mindjárt balaton sound.

otthon meg ilyen programok vannak, amikről lemaradok :(
(és persze folyamatosan tudnom is kell az ilyenekről, mer irok róluk!!gyáá)

(bár ennek sok köze nincs a dolgokhoz, eme képnek, de olyan guszta, vizuálisan étkezem, mer bár lehet nem látszik de épp készülök a balaton soundra, futok meg minden, jaj ne is mondd, ma is elkéne menni, szal ez a pizza marseilleben kapható de lehet már nem :( egy lakókocsiban csinálták kemencében a tengerparton, na július végén kiderül, mer szülinapomra odamegyek anyukámmal jeee)

nagyon vicces amúgy, dolgozhatnék egy étteremben, de kéne BSN szám, amivel együtt jön a sofinumber (amivel dolgozni lehet), bár hétfőn kierőszakolom belőlük vsz, mer sofinumbert eusként adniuk kéne bsn nélkül is (elvileg négy hónapra). a BSN számot akkor kapod, ha beregisztrálsz, ahol laksz. ehhez szerződés, stb kéne. de mivel ilyen sokan lakunk, ahol lakunk és kiköltözött akinek szerződése volt a főbérlővel és mindenkinek vele volt szerződése, de neki már nincs szerződése, ezért nem tudjuk ki akinek papirja van a bérléstől és az ő aláirása, engedélye kell h ahol lakunk beregisztráljak. mondjuk persze ez több problémát is felvet, hogy a többieknek akkor mi az h kivel van szerződése, aki nem a tulaj, már itt sem lakik, szal jaj.

lényeg a lényeg, BSN szám nélkül: nem nyithatok bankszámlát, elvileg nem dolgozhatok, de mégcsak pathé (itteni mozi) gold kártyát sem vehetek (havi bérlet 19 euró és annyiszor mész akárhányszor akarsz)!!! szal még azt sem adnak el, csak ha van lakhatási engedélyem v vmi... PÖFFF :(

persze persze ezt már rég meg kellett volna oldani, meg G be is regisztrált, csak akkor én nem voltam éppen itt. mikor először mentünk együtt próbálkozni ezzel, akkor meg még nem volt meg minden hozzá. most meg már teljes a káosz, hogy W (másik lakótárs) sem tud beregisztrálni.

nade balaton sound ugye.

ja mondjuk amúgy két hét múlva lesz egy interjúm a wetransfernél, ha minden igaz, webdesignerként, persze azért az sokkal jobb lenne, mint étteremben dolgozni, de ha nem jön össze, akkor legalább ott az étterem. egybe már bármikor mehetek, amint van ez a sofinumber...grrr (és persze itt minden csak ilyen limitált nyitvatartásban működik és mindig elfelejtem), egy másikba meg interjúra mehetek ha van sofinumber. és nem is akarták h tudjak hollandul, most ezeket én mér csak most találtam meg? :D pedig volt egy köröm februárban is, hogy hatezer étterem, belváros, turista negyed, neeeem érteeeeeeeeeem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff