Viktória angyalai meg a női szépségide(ntitás-zavar)ál

Megőrülök ám a fészbuk tele van az olvadozó és sóhajtozó lányokkal, most hogy lement a Victoria Secrets show!!! Most ám lehet a bort iszik és vizet prédikál tipikus esete leszek, ahogy előbb farkaséhségre betömtem egy marék epret, hogy majd elmúlik. És a családom az edzés és a kalóriatáblázattal való szenvedélyes és heves románcomról sápítozik folyton. (bár szerintem a kitűzött célom egészséges és a túlzott csoki és édességfüggés elleni küzdelmem is jogos) Oké persze ki utasítaná vissza ha véletlenül a feje alá ejtenének egy Victoria Secrets angyalka testét? (mondjuk én azokból, hogy büntetlenül ehessem magam normálisan vékony méretre, haha) Na de azért én mégis kicsit úgy gondolom, hogy túlzás ez a kultusz ami körüllengi őket, fiatal lányokat akár a 12 éves kortól már diétába és önsanyargatásba taszítva. Nade milyen diétába: a nem evés diétába!Pedig egyébként ezek a lányok, EGYRÉSZT genetikailag is már eléggé vékonyak és karcsúak (ami egyébként szinte az összes topmodellere igaz, egyszerűen genetika a 90%, és még hát igen sokszor igy is sanyargatják magukat; de lányok van aki hiába sanyargatja magát, nem fog tudni úgy kinézni, legalábbis olyan mértékben kell sanyargatnia magát, ami rövid úton menstruáció-leálláson keresztül mindenféle szörnyűséghez vezet - ahelyett, hogy a szép arányokra, feszes egészséges testre törekednénk). Szóval mindenkinek van egy alkata és mindenkinek van egy ízlése. De az, hogy csak protein shaken élő és szülés után két héttel már az edzőteremben napi kétszer izzadó angyalkák vezessék több millió fiatal lányt az egészségrombolás és az összesírt párnák útjára... hát az egy kicsit sok. És persze ez a Victoria Secrets szinfalak mögött pénzben derékig dúskáló hájas kis kezecskék felelőssége ez. És amúgy ezeknak a szegény lányoknak nincs sok lehetősége, mint modellnek lenni; mert egyik sem tűnik valami észnek.

Na persze nem támogatom a szeressük kövérségünket típusú félfeminista mozgalmakat sem, nehogy félreértésekbe essünk. Az sem egészséges, ha valaki túlsúlyos.


Szóval persze a Victoria Secrets lányok azt mondják, hogy legyél egészséges és eddzél és egyél sok zöldséget blabla (ami amúgy is gyanús marketing szöveg, mert titokban ám szilárd ételt már nem esznek napokkal a show előtt...). Nade amikor ettől az életviteltől valakinek mégsem lesz olyan teste, mint nekik, csak (valószinű szép) egészséges teste, akkor az önzavaros lányok szépen mégis átfognak csapni az őrületbe és elkezdenek koplalni, amíg el nem érik a képen látott eredményt. És akkor is sírva fognak fakadni, mert eltűnt a mellük. Persze a kultusz törhetetlen, és fanatizmus lengi körül az egészet. Az ember már csak ilyen imádásra, fanatizmusra hajlamos és egy-két okos pedig megragadja ezt a lehetőséget és pénzt csinál belőle magának. Most mondjam ezt, hogy jól van úgy kell annak, aki gyökér; és éljen, aki élelmes?! Hát nem hiszem, ahhoz túlzottan szabadság-harcos, zorró, pán péter vagyok. Nade nézzük csak miről is beszélek.


EZEK A LÁNYOK TÚL VASKOSAK LENNÉNEK EGY VS BEMUTATÓRA

 Pedig szerintem ezerszer jobban néznek ki fehérneműben/meztelenül/fürdőruhában, mint ők:

Balra itt, neki a segge mint egy kisfiúnak, és Adriana Lima hasizmával valami nagyon nincs rendben!


....a bal oldalon látszik, hogy ez a test eléggé lötyög és a jobb oldalon látszik, hogy csontvázakról beszélünk. És őket követi mindenki az előzőek helyett? (mondjuk igen azért keményen meg kell küzdeni, és nem elég kiéhezetten tekergetni a bicikligépet félájultan)

Egyszerűen még ha edzenek is, nem esznek és ilyen bőrzacskó lesz belőlük és lötyög benne a csontjuk. Nézzétek meg, ahogy vonulnak; szerintem borzasztó dolgok történnek a lábaikkal, egyszerűen ijesztő. Ez nem egy feszes test mozgása:Persze legyen ez az én véleményem, oké. Nade most akkor vizsgáljuk meg Palvin Barbit, ami nyilvánvaló, hogy mindenki imádja őt és olyan akar lenni, mint ő, nem?


 Barbi gyakorlatilag "kövér" hozzájuk képest!


Formás női idomok, de mégis karcsú.
Vékony.
De mégis valahogy egy emberre emlékeztet, egy éhező fitnessz-mumus szétszolizott gyík helyett.

Szép?
Naná.

Szexi?
Naná.


A Victoria Secrets amúgyis egy inkvizítor, évente a veterán angyalkáknak is újra és újra át kell esni egy felvételi felvonuláson:

"Feltételezve, hogy a modellek fehérneműben sétálgatnak, ahogy azt a kifutón is teszik, a casting folyamat inkább olyan, mintha a próbafülkében bámulna minket 20 ember miközben fehérneműket próbálgatunk. Ez pedig gyakorlatilag minden nő rémálma. 
Nem meglepő tehát, hogy a modellek már-már extrém dolgokat is bevállalnak, hogy tökéletesek legyenek a kifutóra. Adriana Lima, a veterán angyalka például elmesélte, hogy a show előtt hónapokig minden nap személyi edzővel sportol, a divatbemutató előtti hetekben pedig már napi kétszer jár edzőterembe. Aztán itt van a show előtti diéta: csak víz és protein italok, semmi szilárd étel." --> ETTŐL NEM LESZEL FESZES CSAK SZÓLOK! Mert a minimál anyagcsere táplálék elhagyása egyszerűen az izmaidat is lefogyasztja, hiába edzel, csak ég el minden, csak a bőr és a csont marad meg az inak.

Khöm-khöm....


Doutzen Kroes
egy újabb illúzió
Mondjuk én nagyon szépnek tartom pl Doutzen Kroest, de néha neki is már kicsit sok, ami történik a testével. És nem mondom, hogy csúnyák az angyalok. És van aki ilyen alkatilag és őt sem kéne sanyargatni, hogy más milyen legyen. A mai világban, mikor annyira áramlik az információ és minden nyitottá és open-minded-á kezd változni, akkor miért nem lehet a szépség ipar is open-minded? Egy ilyen hatalmas tömegeket mozgató cég mint a VS, miért nem vonultat fel mindenféle alkatból egy-egy modellt mondjuk, megmutatva, hogy mindenki lehet szép? Persze az a modell járjon el edzeni és egyen normálisan, de ne legyen egy szabványosított gyík! Mindenki lehet szép, a magasságától, mellméretétől, alkatától függetlenül. (arról nem is beszélve, hogy ezek a modellkék ám olyan laposak, mint a fene csak a push-up meg a photo-shop... újabb pont a frusztrációra)
könyörgöm ne ez legyen a példa kép csajok! látjátok ezt a lábat? ez NEM SZÉP ÉS NEM EGÉSZSÉGES

Szerintem azoknak a cégeknek, akiknek ekkora hangjuk és szavuk van a közízlés formálásában, (mert hát nem csinálnak mást, mint hogy a vezetésre áhítozó tömegnek a szájába tömnek valamit, aztán amit ők szívükből tudnak imádni, mert a népnek "cirkusz és kenyér" kell), szóval KÖTELESSÉGÜK LENNE társadalmi felelősséget vállalni és a közízlést felelősségteljesebben formálni! És nem az identitás zavaros, diétázó, anorexiás, bulimiás lányok magánklinikáinak kéne hasznot termelni...

És most pedig néhány klasszikus VS modell, akik már nem kerülhetnének be a show-ba, mert "DAGADTAK" (persze a szépségideál mindig változik az idő haladtával, na de akkor is! vegyük már észre h Lima és társai elképesztő sovány, csontosak):


SZERINTED?

PERSZE ETTŐL MÉG ELKÉPESZTŐ VÁLTOZÁSOKAT LEHET ELÉRNI EDZÉSSEL ÉS RENDES EVÉSSEL! DE KÖNYÖRGÖM, VALAMI EGÉSZSÉGES CÉLT TŰZZETEK KI MAGATOKNAK!!!

Megjegyzések

 1. "hájas kis kezecskék", "szabványosított gyíkok" ...
  Egész jó, Sára, egész jo!
  Teljesen igazad van, hogy túlzásba viszik ezt a szépségideálosdit, meg hogy erre egész iparág települt rá. Mármint a pénzcsinálás részére. Talán két dolgot fűznék hozzá. Az egyik, hogy valószínűleg nem véletlen erőltetik a nők nagyrésze számára elérhetetlen ideált. Minél többen és minél tovább küszködnek, hogy elérjék azt, annál több pénzt lehet rajtuk kaszálni. A másik, amit te isemlítettél , hogy talán megérnek egy patront, de hogy ezen kívül másra is használhatóak legyenek, azért ahhoz nem árt okosnak lenni valamennyire.

  A.

  VálaszTörlés
 2. Szerintem meg tudomásul kell venni, hogy manapság ez a szépség sztenderd. Ezért éri meg sanyargatni magukat ezeknek a csajoknak, mert milliókat keresnek vele (ja és egyik sem megy rosszul férjhez). Bocs lányok, de ezt ha tetszik, ha nem, be kell nyelni. Ehhez fognak hasonlítani minket nőket, amíg nem fog változni a szépségideál - de ez sem tőlünk függ, hanem attól a pár divat gurutól akik szintén rengeteg pénzt keresnek a "divaton". Lehet fújjogni, fikázni, de a nők túlnyomó többsége igenis így szeretne kinézni lehetőségeihez mérten (diéta, edzés, plasztika - kinek mire van ideje, pénze)

  VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések