2014. január 5., vasárnap

Hoppá! megsült a kenyér // étterem ajánló

Nincsenek megjegyzések:
 
Egy érdekes történet, amíg otthon voltam, történt velem:

A Kertész utca 46. szám alatt búvik meg a Hoppá! Étterem. Szomszédban lakván nap, mint nap elmentem mellette, és a kockás terítő, meg az ottaniak barátságos integetése a környékbelieknek, már az elejétől meggyőzőleg hatott, és végül egyszer ki is próbáltuk a helyet úgy egy éve. Rettenetesen finom volt az étel, jóféle magyaros marhapörköltet ettem, amit igencsak szeretek. Itt talán véget is ért volna a történet, hogyha Gy., a hely tulaja, be nem invitál a minap, hogy elmesélje, a díszlet részben nekünk köszönhető. Történt ugyanis, hogy költözés során, helyszűke miatt rengeteg könyvet tettünk ki az utcára, hogy aki kapja marja, és ők kapták. Könyveink sorsa az étteremmel tehát összefonódott ebben a különös tudattalan eseményben, hiszen olasz vendégek között terjedt a hír, jöttek sorra csodálni az olasz fényképész könyvéből kivágott és falra ragasztott csodálatos fotókat a 40-es, 50-es évekből. Na meg persze enni is... [a cikk folytatása itt] a kenyérsütés titkai a kép alatt --> 
Házikenyér, ebből jó sok jön ki:
- 2 kg liszt (jó minőségű a sikértartalom miatt fontos), fél deci-deci oliva olaj, só, 50g élesztő, másfél liter langyos viz
- jól összegyúrni
- egy órát keleszteni, formára gyúrni
- sütőben 20 perc 120-140 fokon (kelesztés része inkább), aztán 30-40 perc 160-180 fokon (csakis légkeveréses sütőben működik!!! v kemence hehe)
- mitől lesz ropogós? mikor már kérgesedik vizet kell a tetejére spriccelni, attól lesz ropogós!
- ha már nagyon profi vagy, akkor lehet hozzá keverni magokat, reszelt mandulát, tökmagot, bazsalikomot, olivabogyót, bármit!


Azóta ismét voltunk enni a Hoppában, nagyon finom volt! A töltött káposzta isteni és a sütőtök krémlevestől is elájultam. Az étlap sűrűn változik, de a minőség konstans. EBÉDMENÜ! 990-ért, válogatni is lehet. Én odajárnék, ha nem hollandiában rágnám a levegős kenyeret american file-vel. Korábbi nyalánkságok képei a fészbukról:
Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff