2014. október 15., szerda

A kontroll freak century - avagy miert masszuk meg a Himalajat, pelenkazas helyett

Nincsenek megjegyzések:
 

"Do you need anybody? I need somebody to love... Could it be anybode? I want somebody to love..."
Arra jutottam, hogy eleg sokszor felunk es gyavak vagyunk. Marmint mi igy emberi lenyek altalaban. Es legtobbszor mikor ez van, olyankor az ember nem is magaval szur ki. Vagy hat magaval is...

Ti is ereztetek mar, hogy ugy nagyon boldogok vagytok es minden tok jo? Szinte enekelgetve setaltok... Majd hoppsz, csak azert is szinte direkt, szinte muszajbol, valami kis negativ emlek/gondolat/ketseg be fog ferkozni az agyacskadba.

Szerintem ilyenkor vagyunk gyavak. Nem merunk boldogok lenni. Mert semmi sem tart orokke, mert minden folyton valtozik. Es felunk, hogy a kontroll nem a kezunkben lesz es valami tortenik es vege lesz. Szal inkabb elrontjuk jol magunknak es akkor ugyis vege lesz a jokedvnek. Szoval vegulis attol felunk, ha nem mi iranyitjuk a dolgokat.

Na de most kinek jo ez? Ilyenkor lesz, hogy az ember elindit hulye gondolatmeneteket. Aztan egy ido utan megcsalja a parjat, mert jol befosott egyszer hogy juj majd lehet szakitunk (vagy lehet eluti egy auto vagy barmi)... Nem, nem azt mondom, hogy velem most ezek tortennek. Inkabb csak filozofalgatok. Talan a multban is turkalgatok.

Szoval nagy batorsag elengedni a ketsegeket, megkulonboztetni a kontroll-freak gondolatokat, levetkozni a gyavasagi lepeseket. Es ez nem csak ugy magatol tortenik. Es persze aztan konnyu okolni masokat.

Es kenyelmes elmagyarazni, hogy hat igazabol vegulis az azert tortent mert akarmi... beutott a menku, megvilagosodtam hogy masfajta eletet akarok.

Szerintem az emberiseg manapsag egyszeruen LUSTA elni az eletet. Es azzal leplezi raadasul, hogy o pont nem az mer o porog es megy es csinalja. De kozben csak elkeruli...

Az elet neha az orrod elott van es neha szivas es batornak kell lenni. Es el kell engedni. Nem tudsz mindent uralni. De ugyanakkor igenis meg kell dolgozni a jelent.

Persze lehet azt is, hogy fuck this shit es nem vallalok semmi kotelezettseget inkabb ha tul scary a forever vagy csak ugy barmi ami egyszer csak otthagy (vagy amit egyszercsak otthagynal)! Csak tudj rola, hogy a konnyebb utat valasztod. Es ne mondd azt, hogy valami egi muzsa nimfa leszallt es ajkon csokolt. Es ne aggodjatok, ez ram is boven szokott vonatkozni. Mindenkivel megesik minden.

Kicsit vidamabban osszefoglalva: MERJ SZERETNI. MERJ ELNI. Olyan nincs, hogy vesztes legyel ebben a dologban. OraveczNora pedig kin****at ez utan a bejegyzes utan...

Ja igen a Himalaja. Szal egyszerubb magadra gondolni es vilagga menni. Raadasul megnyugtatod a lelked, hogy te tokre meno vagy azert mert Himalajat maszol es szoval BATOR vagy. Csak en ebben nem vagyok olyan biztos, hogy az a batorsag. Es nem mondjuk pelenkazni. Vagy barmi hasonlo. Csak az egesz pelenkazas-gyerek-felelosseg hasonlat annyira adja magat.


Szal nimfak nincsenek. Tudatos dontesek vannak, tudatalattiva avanzsalva hogy az ember szepitse azt ami nem mer maganak elmondani. Hogy gyava, lusta, vagy hogy vmi tenyleg mar nem jo vagy na szal ez eleg sok felekeppen ertelmezheto... Helyzetfuggo na. Nincs tuti recept. Csak az, hogy ne hazudjunk tul sokat magunknak.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

 
© 2012. Design by Main-Blogger - Blogger Template and Blogging Stuff